Foliowy czy włókninowy jaki fartuch kelnerski wybrać?
Fartuch kelnerski to ważny element wyposażenia każdego pracownika gastronomii. Umożliwia stworzenie wizerunku osoby pracującej przy obsłudze gości jako kogoś profesjonalnego i zachowującego najwyższe standardy czystości. Jednakowe stroje pozwalają na ujednolicenie wyglądu pracowników i spełniają szereg praktycznych funkcji. Jakie produkty lepiej się sprawdzą — te foliowe czy włókninowe?
Foliowe fartuchy kelnerskie — jakie mają zalety?
Jednorazowe foliowe fartuchy ochronne mają przede wszystkim zapewniać skuteczną ochronę przed zabrudzeniami. Ich użytkownicy najczęściej korzystają z nich w sytuacjach, które stwarzają ryzyko zaplamienia. Ma to miejsce np. w branży gastronomicznej, gdzie kelnerzy i kucharze na co dzień narażeni są na zanieczyszczenie odzieży produktami przenoszonymi pomiędzy kuchnią a stolikami gości.
Oprócz stosunkowo niskiej ceny jednorazowe fartuchy kelnerskie mają też dużo innych zalet. Dobrej jakości produkty, np. z firmy Ema-Pol, są odporne i wytrzymałe. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu materiału odpornego na rozdzieranie i uszkodzenia mechaniczne. Tego rodzaju folia nie przemaka i nie wchłania plam, dlatego też jest łatwa do utrzymania w czystości. Jednocześnie zapobiega przenoszeniu kurzu i bakterii.
Codzienne użytkowanie jednorazowych fartuchów kelnerskich okazuje się bardziej higieniczne, co jest spowodowane ich częstą wymianą. Jednocześnie są one znacznie tańsze niż produkty przeznaczone do wielokrotnego korzystania.
Włókninowe fartuchy kelnerskie
Włókninowe fartuchy kelnerskie spełniają wiele funkcji podczas pracy w obiekcie gastronomicznym. Z jednej strony zapewniają skuteczną ochronę przed zabrudzeniami, a z drugiej są estetyczną wizytówką każdej kelnera. Te wykonane z przewiewnych materiałów zapobiegają dyskomfortowi i nadmiernemu poceniu się. Dodatkowo ważne, aby były elastyczne i nie krępowały ruchów.
Dobrze dobrany strój pracownika gastronomii, składający się między innymi z włókninowego fartucha kelnerskiego, pozwala na zachowanie najwyższej jakości przygotowywanych potraw. W pełni higieniczne przyrządzanie posiłków ma szczególne znaczenie zwłaszcza pod kątem zachowania najwyższych standardów czystości. Takie podejście świadczy o profesjonalnym charakterze lokalu i jest gwarancją zadowolenia gości.
Poszukując najlepszych produktów do swojego lokalu, warto zdecydować się na współpracę z dostawcą, który podczas produkcji stosuje najnowocześniejsze technologie. Takie podejście jest gwarancją pozyskania wysokiej jakości wyposażenia.
Podziel się:
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana